EL DIA 1 DE DESEMBRE S’IMPLANTA A CAMPLLONG LA RECOLLIDA DE DEIXALLES AMB EL SISTEMA PORTA A PORTA.

El dia 1 de desembre s’implanta el porta a porta a CAMPLLONG

Xerrada informativa : LOCAL SOCIAL DE CAMPLLONG, dia 15 de novembre  a les 19 h

Recull el teu kitMAGATZEM MUNICIPAL (entre el pavelló i el Local Social al constat de la llar d’infants) dies 17 i 18 de novembre en horari de Matí: 10 – 13 h i Tarda: 16 – 19 h

Que recollireu: Calendari del porta a porta, Bosses compostables, Cubell airejat d’orgànica per a la cuina, Cubell per a l’orgànica i resta, Bujol per al vidre, envasos lleugers i parper i cartró

*Els habitatges fora de la ruta del porta a porta, en lloc dels cubells d’aportació, s’entregaran dos clauers per obrir l’àrea tancada que estarà situada darrera del pavelló. 

 

Caldrà que vingueu amb vehicle propi per poder endur-vos tot el material

Més informació: elgironesrecicla.cat — info@elgironesrecicla.cat

 

 

Benvolguts/benvolgudes,

Darrerament, les notícies sobre el canvi climàtic ens mostren un horitzó proper en què la humanitat afronta reptes molt importants. Avui, ningú dubta de l’evidència del canvi climàtic ni que els humans som els responsables de greus impactes, com l’esgotament de recursos, la contaminació i la generació de residus, entre d’altres.

Precisament, els residus provoquen el 10 % de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i és en aquesta problemàtica on creiem que tenim una possibilitat de revertir l’impacte que causem, repensant els residus com a recursos i enfocant la nostra societat cap a un consum més responsable i una economia circular. El millor residu és el que no es produeix!

Fa anys que amb el model actual de contenidors oberts al carrer els índexs de recollida selectiva a Campllong es troben estancats al voltant del 39%, molt lluny de l’objectiu de reciclatge d’Europa que limita per a l’any 2035 els residus que s’envien a l’abocador a un 10%.

Per tot això, el Consell Comarcal del Gironès, juntament amb l’Ajuntament de Campllong, iniciem el proper 1 de desembre de 2021 un nou servei:
– traurem els contenidors del carrer i passarem a recollir els residus porta a porta.

Amb aquest model d’èxit, implantat en molts municipis de Catalunya, podem assolir el 75% de reciclatge de mitjana, reduir els residus que s’envien a l’abocador i aplicar en un futur una taxa més justa, corresponent així a l’esforç d’aquelles persones que contribueixen a una gestió responsable dels seus residus.

Amb la voluntat de millorar i amb la col·laboració de tothom, estem convençuts que la recollida porta a porta ens permetrà donar un tomb cap a una gestió dels residus més eficient, responsable i sostenible.

D’aquesta manera ajudarem a tenir el poble més net, sense contenidors plens de brutícia i abocaments de deixalles al costat, que costen molt de controlar.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Ben cordialment!

DOCUMENTACIÓ: